Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skattesmäll hotar Ikea

Inter Ikea kan åka på en skattesmäll på miljontals euro, rapporterar Reuters med hänvisning till källor. ArkivbildBild: Mark Lennihan AP/TT
Inter Ikea hotas av en skattesmäll på miljontals euro i Nederländerna vid årsskiftet, rapporterar Reuters med hänvisning till två källor.
Skattesmällen som befaras härrör från en tvåårig EU-utredning av vad som misstänks vara konkurrenshämmande skatteuppgörelser mellan länder och multinationella företag.
Inter Ikea hanterar bland annat Ikeas så kallade franchiseverksamhet, som drar in avgifter från Ikeavaruhus runt om i världen.
Utredningen har fokuserat på två skattebeslut av nederländska myndigheter, 2006 respektive 2011, som misstänks ha reducerat den beskattningsbara inkomsten för Inter Ikea i Nederländerna radikalt och därmed kan anses ha utgjort en otillbörlig konkurrensfördel.
Gå till toppen