Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svedalabutiken rånad för andra gången i år

Under lördagskvällen slog rånare till mot livsmedelsbutiken på Långgatan i Svedala. Det är det senaste i en rad av butiksrån i år, men polisen ser inget samband med tidigare händelser.

På lördagen ryckte polisen ut till centrala Svedala efter larmet från livsmedelsbutiken.Bild: Patrick Persson
Det var vid 19.30-tiden på lördagskvällen som tre personer klev in hos Svedala livs. En av dem var beväpnad med vad som såg ut som en pistol.
– De ville ha pengar ur kassan, säger Nazar Khadayar, som driver butiken.
Han larmade genast polisen, och några pengar fick gärningsmännen inte med sig innan de flydde från platsen till fots. En halvtimme senare kunde en misstänkt 17-åring gripas, och han är nu misstänkt för försök till rån.
Nazar Khadayar klarade sig utan skador, men rånförsöket har satt spår.
– Jag känner mig lite rädd. Nu låser jag dörren till butiken på kvällen när det blivit mörkt.
Även i januari utsattes butiken för ett rån, berättar Nazar Khadayar. Och han är inte ensam om att ha drabbats i år.
I juni slog en närbutik på Norra Tvärgatan i Svedala igen för gott efter att ha utsatts för fyra rån under vapenhot inom loppet av en dryg månad. En 18-årig Svedalabo dömdes senare för två av rånen.
Nazar Khadayar har drivit sin livsmedelsbutik i fem år.
– De första fyra åren var det inget problem. Men det här året har det hänt mig två gånger, säger han.
Enligt kommunpolis Janne Nilsson finns inget samband mellan helgens händelse och vårens serie av rån mot butiken på Norra Tvärgatan. Den nu misstänkte 17-åringen är inte känd av polisen i Svedala sedan tidigare.
– Det finns både vittnen och kameraövervakning, så jag tror inte att det är något problem att styrka vad som hänt, säger Janne Nilsson.
Enligt Nazar Khadayar var tre gärningsmän inne i butiken. I nuläget finns bara en misstänkt, och det förekommer inga utredningsåtgärder mot någon ytterligare person.
Den misstänkte unge mannen ska ha varit narkotikapåverkad när han greps några hundra meter från brottsplatsen. Han ska då ha haft pistolen på sig, det verkar dock inte ha varit ett riktigt vapen.
Trots vårens händelser i Svedala vill Janne Nilsson inte tala om en rånvåg.
– Det är inte jätteofta något sådant här inträffar. Nu hände det mycket under en kort period i maj. Men jag ser det inte som en rånvåg, utan snarare som tillfälligheter. Vi har inte haft mycket i de andra kommunerna heller, i Vellinge eller Trelleborg.
Läs också Fyra rån senare – nu stänger han sin butik
Läs också Ung butiksrånare begärs häktad för nya brott
Gå till toppen