Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två personer till sjukhus efter att ha andats in gas

Två män har förts till sjukhus efter en misstänkt arbetsplatsolycka på Odarlövsvägen i Lund. Enligt polisen ska två personer ha skadats i samband med ett svetsningsarbete där eventuellt en okänd gas läckt ut.

– Det inträffade vid 14-tiden och två personer har blivit förda till sjukhus med ambulans. De ska ha andats in någon form av gas, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisens ledningscentral.
De två männen är i 25- och 60-årsåldern och enligt Region Skånes skaderapport är läget allvarligt men stabilt för båda personerna. Olyckan ska ha inträffat vid en spårvagnsdepå i närheten av ESS.
– Det är en misstänkt arbetsplatsolycka som vi kommer att utreda. Enligt de initiala uppgifterna läckte det ut någon form av gas, vad det var får utredningen visa. Personerna ska ha varit vid medvetande när de fördes till sjukhus, sa Filip Annas, presstalesperson på polisens ledningscentral, under måndagskvällen.
I en tidigare version av artikeln stod det att arbetsplatsolyckan inträffat på ESS-bygget baserat på uppgifter från Region Skåne.
Gå till toppen