Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan nätade igen – men nådde inte målet

Zlatan Ibrahimovic bjöd på ett nytt konststycke och säsongens 30:e mål mot Houston. Men målet räckte inte till seger, varken för hans LA Galaxy, eller för Ibrahimovic i MLS skytteliga.

När den amerikanska fotbollsligans sista grundspelsomgång spelades låg två slutspelplatser i potten. Dessutom riktades blickarna mot ligans två bästa målskyttar för att se vem som skulle vinna skytteligan, den så kallade gyllene skon.
Zlatan Ibrahimovic hade gjort 29 mål och jagade LAFC:s Carlos Vela, som gjort 31. Ibrahimovic gjorde vad han kunde för att sätta press på Vela, redan i den nionde spelminuten borta mot Houston visade han sin klass. Stillastående vid straffområdeslinjen såg han en lucka och placerade kallt bollen i målvakten Tyler Derics vänstra kryss.
Det blev dock inte fler mål från svensken, och när slutsignalen gick stod det klart att Zlatan hade behövt göra ytterligare fyra mål för att komma ifatt Carlos Vela, som gjorde sitt lags samtliga mål i 3–1-segern mot Colorado. Vela satte därmed nytt MLS-rekord i antal mål under en grundspelssäsong.
LA Galaxy tappade 1–0-ledningen till 2–4 och halkade ner till femteplatsen i västra konferensen. Laget var sedan tidigare klart för slutspel, men förlusten innebär att Galaxy blir av med hemmafördelen i slutspelets första omgång, mot Minnesota – och att de får möta grundseriens överlägset bästa lag LAFC i en eventuell kvartsfinal.
De två platser som stod på spel togs av Portland och Dallas, som besegrade San Jose respektive Kansas City.
Slutspelet inleds den 19 oktober.
Fakta

Slutspelet i MLS

Slutspelet i den amerikanska fotbollsligan, MLS Cup, inleds den 19 oktober.

Det bästa laget i varje konferens står över första omgången. Varje omgång, inklusive finalen, avgörs i en match, på det högst seedade lagets hemmaplan.

Åttondelsfinaler (spelas 19 och 20 oktober):

Västra konferensen:

Minnesota (4:a i grundserien)– LA Galaxy (5)

Real Salt Lake (3)–Portland (6)

Seattle (2)–Dallas (7)

Los Angeles FC (1:a i grundserien) går in i kvartsfinalen, mot vinnaren av Minnesota och LA Galaxy.

Östra konferensen:

Toronto (4)–DC United (5)

Philadelphia (3)–New York Red Bulls (6)

Atlanta (2)–New England (7)

New York FC (1:a i grundserien) går in i kvartsfinalen, mot vinnaren av Toronto och DC United.

Finalen spelas den 10 november.

Gå till toppen