Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Beijer Ref investerar i ny fabrik för kylteknik

Efterfrågan på miljövänliga kylaggregat drivs starkt av EU:s lagstiftning om att fasa ut fluorerade växthusgaser till 2030. För att möta marknadens behov utökar nu Malmöbolaget Beijer Ref produktionskapaciteten hos dotterbolaget SCM Frigo i Italien med en ny anläggning.

Marknaden för miljövänliga kylaggregat kommer vara fortsatt stark under de kommande fem till tio åren, spår Beijer Ref:s vd Per Bertland. Därför investerar Malmöbolaget i en ny anläggning för kylteknik i Italien.Bild: Jenny Leyman
SCM Frigo, baserat utanför Padua i Italien, är ett av Beijer Refs snabbast växande dotterbolag. Bolaget utvecklar kylaggregat som är baserade på det miljövänliga köldmediet koldioxid.
Nu investerar Beijer Ref i en ny anläggning på cirka 13 000 kvadratmeter som ska innehålla produktion, lager och utrymme för utbildningscentret Beijer Ref Academy. Byggnationen startar under hösten 2019 och ska stå klar i slutet av det fjärde kvartalet 2020.
Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. Investeringen beräknas kosta cirka 10 miljoner euro.
Förordningen innebär att F-gaser, som är det viktigaste köldmediet för industriell och kommersiell kyla, ska reduceras med 80 procent fram till 2030.
– På grund av den europeiska F-gasförordningen förväntar vi oss att marknaden för miljövänliga kylaggregat kommer att vara fortsatt stark under de kommande fem till tio åren. Övergången till grön teknik har bara börjat och hittills bedöms cirka 15-20 procent av detaljhandeln i Europa ha konverterat till kylaggregat som är anpassade efter regleringen. Med den nya anläggningen säkerställer vi att Beijer Ref kan möta marknadens ökade efterfrågan, kommenterar Beijer Ref:s vd Per Bertland.
Gå till toppen