Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blackstenius svar på petningen: två mål

Stina Blackstenius lämnades utanför startelvan mot Slovakien. Men landslagsanfallaren gav svar på tal när hon blev inbytt i halvtid.
– Det var bara att försöka komma in med så mycket energi som möjligt, säger hon efter sina två mål i 7–0-segern.

Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius efter Rolfös 7–0-mål, matchens sista, mot Slovakien.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Stina Blackstenius har ofta varit ett givet namn i Peter Gerhardssons startelvor och spelade också från start mot Ungern i 5–0-segern i fredags. Samtidigt har Linköpingsanfallaren haft det lite trögt med målproduktionen i landslaget på sistone.
Mot Slovakien fick i stället Madelen Janogy flytta in till den centrala anfallsplatsen, medan Lina Hurtig klev in på vänsterkanten i anfallet.
– ”Madde” har sett väldigt bra ut på träningarna och gjorde två mål senast, förklarar förbundskapten Peter Gerhardsson.
– Vi räknade med att Slovakien skulle förvara lite lägre och tänkte att ”Madde” är en spelare som kan passa bättre i en sådan situation.
Det gjorde å andra sidan att Stina Blackstenius fick finna sig i en bänkplats.
– Jag accepterar det läget. Janogy gjorde en väldigt bra match senast, så jag förstår att det är en konkurrenssituation, säger hon.
– För min del handlade det bara om att försöka ta vara på chansen om jag fick den i dag.
Chansen kom när Madelen Janogy tvingades till ett byte på grund av en befarad vadskada. Och Stina Blackstenius tog vara på den, dubbelt upp.
Först nickade hon in 5–0 på en framspelning från Kosovare Asllani, sedan kom 6–0 av bara farten när Asllani skickade in ett inlägg i straffområdet lite senare i den andra halvleken.
En rätt skön revansch efter petningen.
– Kul att vi fick till den prestationen i dag och att de här sju målen kommer till på olika sätt och med olika målskyttar, säger Blackstenius.
– Men det är klart att det kul för egen del också, nu när jag inte gjort mål på ett tag och när jag inte startade matchen.
Gå till toppen