Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Facebookgrupp för kvinnliga chefsaspiranter fyller ett år

För ett år sedan startades Facebookgruppen Bossbrudar som riktar sig till kvinnor som är eller vill bli chefer. Nu ska gruppen även arrangera medlemsträffar.

Clara Löfvenhamn från Höör är grundare av Facebookgruppen Bossbrudar som nu även lanserar fysiska nätverksträffar.Bild: Mark Löfvenhamn
Anledningen till att gruppen startades och endast vänder sig till kvinnor är att jämställdhetsutvecklingen inom näringslivet anses gå för långsamt.
Sedan starten har närmare 1300 kvinnor från hela Sverige hittat till gruppen, där medlemmarna utbyter erfarenheter inom ledarskap, karriär och affärsliv.
– Ingen kan allt som chef och här finns möjligheten att få stöd i ledarrollen precis som att kvinnor som vill bli chefer också får ett forum att förbereda sig inför eller få hjälp med att landa sitt första ledaruppdrag, säger grundaren Clara Löfvenhamn från Höör som till vardags arbetar som föreläsare och ledarskapsutvecklare.
Nu lanserar man även så kallade ”Bossbrudsträffar” där medlemmarna får chans att ses utanför datorns värld. Den första nätverksträffen sker torsdagen 10 oktober i Malmö arena.
– Det är faktiskt medlemmarna själva som har efterfrågat att vi ska ha fysiska träffar. Vi börjar i Skåne och sedan är tanken att vi även ska kunna arrangera det i fler städer, säger Clara Löfvenhamn.
Gå till toppen