Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inget sug efter pizza

Amerikanska snabbmatskedjan Domino’s Pizza har fortsatt svårt att motsvara Wall Streets förväntningar. Arkivbild.Bild: Alan Diaz/AP/TT
Amerikanska snabbmatskedjan Domino’s Pizza har fortsatt svårt att motsvara Wall Streets förväntningar. För fjärde raka kvartalet levererade bolaget en kvartalsrapport under vad analytikerna förutspått.
Försäljningen i jämförbara restauranger som varit öppna mer än ett års tid steg med 2,4 procent, den sämsta tillväxten på nästan fyra år. Analytiker hade samtidigt förutspått en ökning med 2,8 procent. Domino’s omsättning för tredje kvartalet steg med 4,4 procent till 820,8 miljoner dollar, även det under analytikernas förväntningar på 823,9 miljoner dollar.
Domino’s har under senare år stött på tuff konkurrens från konkurrenter som Uber Eats och Grubhub vars affärsidé är att via en app låta konsumenter själva välja vilken mat man vill ha levererat till en specifik adress.
Gå till toppen