Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Intrång i datasystem polisanmält på Nyvångskolan

En av rektorerna på Nyvångskolan har polisanmält att obehöriga mejladresser kommit in i IT-systemet. Intrånget är rubricerat som olaga hot men det finns inget hot mot själva skolan.

Charlotte Tambour, tillförordnad rektor för årskurs 7-9 på Nyvångskolan, anmälde händelsen under måndagseftermiddagen.
– Det var några mejladresser vi inte kände till så vi lämnade det vidare. Det är inte ett hot direkt kopplat till vår skola utan de har varit inne i vårt IT-system som är samma som alla skolor i kommunen har, berättar Charlotte Tambour.
I information till vårdnadshavare på Nyvångskolan skriver hon att både polisen och kommunens säkerhetsavdelning har gjort bedömningen att det inte ligger något bakom hotet, och att skolverksamheten kan pågå som vanligt.
Kommunens IT-avdelning ska ta reda på hur intrånget har kunnat ske.
Kommunpolis Joakim Nyberg berättar att händelsen är rubricerad som olaga hot mot grupp, men att den bedöms som oseriös och att inga vidare åtgärder kommer att vidtas.
Enligt Charlotte Tambour har incidenten inte skapat någon oro på skolan, däremot har man tagit tillfället i akt att diskutera varför sånt här kan hända och vad ett olaga hot är för något.
Gå till toppen