Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Mats Göte Johansson

Mats Göte Johansson, Limhamn, har avlidit i en ålder av 59 år. Närmaste anhöriga är makan Gitte Knutsson, barnen Ludvig och Linnéa.

Natten till torsdagen den 26 september gick vår älskade Mats hastigt bort under vår semestervistelse i Cala Major på Mallorca. Under många år var Mallorca en plats som vi ständigt återkom till och som Mats tyckte kändes som hemma. Tillsammans upplevde vi denna vackra ö och hittade våra guldkorn.
Vi har många fina minnen från våra resor runt om i Europa, där flera av resorna gick till Italien. Miljön, maten och människorna i detta land var något som Mats älskade och som blev ett återkommande resmål.
Mats verkade som privatpraktiserande fysioterapeut i Limhamn sedan många år tillbaka. Hans arbete var mycket viktigt för honom och uppskattades av både patienter och kollegor.
Från stuckatur och sekelskifte på Gamla Väster, med mellanlandning i ett renoveringsobjekt i Anderslöv blev Limhamn en plats som Mats tillsammans med sin familj bott på sedan 2006. Här hittade vi hem och vi pratade ofta om hur mycket vi älskade vårt hus och vår lilla trädgård.
Orden räcker inte till för att berätta om allt som Mats var bra på. Men han var en mästare på sätta smakerna på helgens saffranspasta, den italienska kycklingen i lergrytan och de klassiska köttbullarna. Och för att inte tala om att det vid varje sällskapsspelsmatch var huggsexa om att få med Mats i sitt lag.
Noggrannhet var den röda tråden i allt han gjorde; från hus- och möbelrenovering där han lärde sig allt själv från grunden till hur man tar hand om sin kropp.
Mats var en genomgod människa som alltid såg till andras behov och som alltid satte sig själv i andra rummet. Han tog sig alltid tid att lyssna och hade en förmåga och kunskap att ge kloka och vägledande råd till alla.
Vi önskar att vi hade kunnat sätta ord på det som har hänt. Men det finns inga ord. Han var vårt allt. Den bästa mannen och pappan. Vår finaste vän som för alltid kommer att finnas kvar i våra hjärtan.
Gitte Knutsson
Gå till toppen