Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Myrorna vill minska personalens arbetstid

Frälsningsarméns second hand-kedja Myrorna måste minska sina kostnader och vill därför att många i butikspersonalen ska gå ned till halvtid, rapporterar Handelsnytt.

Myrorna säljer begagnade kläder och prylar. Överskottet går till Frälsningsarméns sociala verksamhet. Arkivbild.Bild: Nora Lorek/TT
Överskottet från Myrornas verksamhet går till Frälsningsarméns projekt för människor i utsatthet.
Enligt Caisa Ingemarsdotter, försäljningschef på Myrorna, är neddragningarna nödvändiga för att kedjan ska kunna leverera den avkastning som Frälsningsarmén kräver.
– Det enkla svaret är att om vi inte lämnar det resultat som krävs av oss kan inte Frälsningsarmén bedriva delar av sitt sociala arbete. Det är såklart olyckligt att det drabbar våra anställda, säger hon till Handelsnytt.
Omorganisationen ska börja i Stockholm och Östergötland där totalt omkring 85 personer berörs. Förhandlingar pågår med facken.
Fakta

Myrorna

Myrorna har drygt 30 butiker och 370 anställda i Sverige. Second hand-kedjan ägs av Frälsningsarmén men drivs som ett eget företag med en egen styrelse.

I fjol omsatte kedjan 257 miljoner kronor. 13 miljoner kronor gick till Frälsningsarméns sociala arbete.

Källa: Handelsnytt

Gå till toppen