Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu växer Lommas kulturfest till Bjärred

Årets upplaga av Kulturfesten växer till att både omfatta Lomma och Bjärred.
På lördag den 12 oktober är det dags när 69 programpunkter ordnas på 29 platser i kommunen.

Att prova på graffitimålning var en av de aktiviteter som erbjöds när Kulturfesten ordnades förra året. På lördag är det dags igen för en mängd aktiviteter på olika platser i kommunen.Bild: Lars Brundin
Musik, dans, konst, hantverk, pyssel, spökvandring, prova på-aktiviteter och teater är bara några exempel ur programmet som i dagarna distribuerats till hushållen.
I samband med Kulturfesten delas även kommunens kulturstipendier ut. Årets pristagare är illustratören och barnboksförfattaren Maja Lindberg från Lomma och artisten och låtskrivaren Yonas Yigzaw från Lomma som får dela på 30 000 kronor.
Läs mer: Tecknaren hittade hem efter åren i Kina
Läs mer: Hiphopparens musikintresse väcktes i kyrkan
– Detta är andra gången vi arrangerar Kulturfesten. Skillnaden mot förra året är att vi även har evenemang i Bjärred den här gången. Det har varit tanken redan från början.
– Förra året när allt var nytt ville vi i första hand etablera Kulturfesten. I år har vi ett större och bredare program, fler deltagande föreningar och samarbete med med ett antal restauranger som håller öppet, säger kommunens kultur- och fritidschef Michael Tsiparis.
Varför arrangerar ni Kulturfesten?
– Vi vill göra något för våra invånare och visa att Lomma är mer än bara sol och bad, att här finns många kulturinstitutioner, föreningar och kulturarbetare.
– Har man ett kulturintresse och vill att något händer i kommunen ska man ge sig ut. Jag tror att man oavsett vem man är kommer att hitta något att uppskatta.
Kommer du själva att gå?
– Jag ska själv gå med mina barn som är åtta och elva år, så för min del blir det nog mest aktiviteter som passar dem.
– Men framför allt vill jag slå ett slag för våra fritidsgårdar som kommer att ha många aktiviteter och för våra 30 dansare på Centrumtorget, Aram Dance Theatre med ursprung i Syrien. Det känns häftigt att kunna visa denna föreställning, säger Michael Tsiparis.
Gå till toppen