Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Sverige

Tarmbakterier i importerade räkor

Tillagade räkor som importerats från Asien innehåller tarmbakterier, visar en dansk undersökning. Fyndet pekar på brister i hanteringen enligt experterna. – Det kan medföra en risk även om det är svårt att säga hur stor den risken är i praktiken, säger Mats Lindblad på Livsmedelverket.
Läs också Tarmbakterier i importerade räkor
Världen

FN:s pengar på väg ta slut

FN har ett underskott på 230 miljoner dollar och kan ha helt tomt i kassan i månadsskiftet. Det skriver FN:s generalsekreterare António Guterres i ett brev till organisationens 37 000 anställda, som nyhetsbyrån AFP tagit del av.
Läs också Guterres: FN:s pengar på väg ta slut
Ekonomi

Uppåt på Asiens börser

En billigare yen och optimism inför nya handelssamtal mellan USA och Kina fick handlarna på Tokyobörsen på gott humör. Såväl Nikkei 225-index som det bredare Topix-index steg 0,5 procent i den tidiga handeln.
Läs också Uppåt på Asiens börser
Nöje

Madonna skadad – ställer in

Madonna har tvingats ställa in en konsert av sin ”Madame X”, som skulle ha visats på BAM Howard Gilman Opera House i New York den 7 oktober. Den 61-åriga popdrottningen har skadat ett knä och måste vila i tre dagar.
Gå till toppen