Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt idag.

Malmö

Stort hål i Malmös budget inför nästa år – 392 miljoner kronor fattas

Ett hål på 392 miljoner kronor har öppnat sig i Malmö stads budgetarbete inför nästa år. Hålet kan fyllas genom nedskärningar, omprioriteringar eller skattehöjningar. Redan 2016 varnade revisionsjätten PWC för att ett ekonomiskt stålbad väntar Malmö.
Läs också Stort hål i Malmös budget inför nästa år – 392 miljoner kronor fattas
Malmö

Malmöbo misstänks för krigsförbrytelse i Syrien

En Malmöbo misstänks för krigsförbrytelse alternativt brott mot mänskligheten. ”Han kan ha varit delaktig i den typen av brottslig verksamhet under 2017 då han befann sig i Syrien”, säger åklagare Thomas Ahlstrand.
Läs också Malmöbo misstänks för krigsförbrytelse i Syrien
Malmö

Sköt flickvän av misstag – döms till 2,5 års fängelse

Han skulle visa pistolen för flickvännen. Det slutade med att hon blev skjuten. Nu måste mannen betala 87 000 kronor i skadestånd till kvinnan – och han döms till fängelse i 2,5 år.
Läs också Sköt flickvän av misstag – döms till 2,5 års fängelse
Skåne

Aortan kunde brista – men remissen till operation glömdes

Jan Malm gick omkring med en tickande bomb i bröstet – ett pulsåderbråck som kunde brista när som helst. Det upptäcktes i oktober förra året, men utredningsremissen trillade mellan stolarna på Sus i Lund och fördröjdes med minst ett halvår.
Läs också Aortan kunde brista – men remissen till operation glömdes
Sverige

Nobelpris för utveckling av litiumjonbatteri

De sitter i mobiltelefoner, elbilar och möjliggör förnybara energikällor. Årets Nobelpris i kemi går till tre forskare för utvecklingen av litiumjonbatteriet: John B Goodenough, Stanley Whittingham och Akira Yoshino.
Läs också Nobelpris för utveckling av litiumjonbatteri
Världen

Turkiet har inlett sin militäroffensiv i norra Syrien

Turkiet har inlett sin militäroffensiv i norra Syrien, säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.
Gå till toppen