Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tjuven försökte fly – då grep hockeybossen in

Damkronornas förbundskapten Ylva Martinsen är tjänstledig från sitt jobb som polis – men gav sina kollegor en hjälpande hand och tog fast en inbrottstjuv.
– Jag la ihop ett och ett och tänkte att här behöver jag nog hjälpa till, säger hon till Radiosporten.

Ylva Martinsen.Bild: Bildbyrån och Sydsvenskans arkiv
Det var i tisdags morse som två inbrottstjuvar försökte ta sig in hos hennes granne i Huddinge utanför Stockholm.
Den ena inbrottstjuven omhändertogs av polis, medan den andre sprang i väg. Martinsen tog då sin bil, jagade i kapp och fångade in honom.
– Jag körde fram, blockerade vägen och klev ur. Sa åt honom att stå still. Då kom en polis springande. Det var inte dramatiskt på så sätt. Jag tror nog vilken person som helst hade velat hjälpa till om man har möjlighet, säger hon.
Ylva Martinsen gör sin andra säsong som förbundskapten, och är då tjänstledig från polisjobbet, men har just nu inget landslag då spelarna i damlandslaget strejkar sedan i augusti. Hittills har Damkronorna missat två turneringar, men Martinsen säger till Radiosporten att hon hoppas på ett landslagsläger i november. Damkronornas nästa planerade turnering ska spelas i december i Tyskland.
Gå till toppen