Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lillebror Östlund blev vinnare – ”Extra skönt”

Segern mot Hallby kändes lite extra för HK Malmös Viktor Östlund.
– Bra att kunna vinna även om vi inte spelar på topp. Sedan var det extra skönt när det var mot min storebror, sa han efter seger 30-29 (15-16).

HK Malmös Viktor Östlund.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
HK Malmös Viktor Östlund hade sin storebror Jesper på bänken – som tränare hos motståndarlaget Hallby.
Det var första gången som de två bröderna stötte på varandra på en handbollsplan.
– Vi hann snacka en del innan matchen började och det tyckte jag bara var kul. När matchen sedan började tänkte jag inte på det så mycket. Det hade varit en annan sak om han var på planen, tror jag.
Två år äldre Jesper Östlund och hans Hallby gjorde det svårt för Viktors HK Malmö i Jönköping och var i ledningen under stora delar av den första halvleken.
– De gjorde en bra match och gjorde det svårt för oss. De är ett riktigt krigargäng som kämpar oavbrutet i 60 minuter. Jag tycker att vi ska vara glada över att vi fick med oss två poäng idag, sa Viktor Östlund efter lagets fjärde raka seger.
Avgörande för HK Malmös del var Hampus Olssons effektivitet framåt där han svarade för tio mål och Anton Hellbergs räddningar i avgörande läge. Kanske framför allt en benparad i matchens allra sista sekund som annars hade gett ett oavgjort resultat.
– Jag skulle vilja säga att det är Anton som räddar oss på slutet. Det är nog tack vare honom vi fick med oss två poäng, sa Viktor Östlund.
Efter bortaresan i Jönköping styr HK Malmö vidare mot Island för retur i EHF-cupen mot isländska Selfoss, som Viktor Östlund tycker påminner en del om Hallby spelmässigt.
– Båda krigar på och springer mycket. Två lag med mycket energi. Så det var en bra match att få innan vi reser till Island för lördagens match.
Gå till toppen