Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lugi körde fast i Alingsås: ”Inte direkt världens bästa anfallsspel”

Utan sin bäste målskytt kunde inte Lugi rubba serieledaren Alingsås 21-24 (10-10).
–Det var inte direkt världens bästa anfallsspel från vår sida idag, tyckte Lugis unga kantspelare Hugo Forsberg som ersatte Lucas Pellas.

Lugis Hugo Forsberg i kamp med Alingsås Johan Nilsson.Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Lugi kom till spel i toppmötet mot Alingsås utan sin överlägsna målkung Lucas Pellas, 41 mål. Kantspelaren, som också är landslagsuttagen, besväras fortfarande av en stukning som han ådrog sig i senaste matchen mot Guif.
Utan Lucas Pellas var det också målfattigt för Lugi i inledningen mot Alingsås. Bara två mål mäktade laget med under den första kvarten.
– Vi hade en katastrof inledning anfallsmässigt, men lyckades ändå komma undan med 10-10 i paus. Vi var kanske inte riktigt värda det och sedan utnyttjade vi inte den möjligheten vi fick i andra halvlek, konstaterade Lugitränaren Tomas Axnér.
I inledningen på den andra tappade Lugi på nytt närkontakten när varken anfallsspel eller försvar klickade. Alingsås tilläts tidigt gå ifrån till fyra måls ledning, 15-11. Lugi har annars varit bra på att ta sig tillbaka in i matcher från underläge, men på onsdagen orkade man inte med en ny tung upphämtning.
– Vi lyckades inte riktigt går för det och vann inte duellerna. Sedan straffade vi heller inte deras låga försvar när de stod kvar så lågt med sina treor, sa Tomas Axnér och kunde samtidigt konstatera att några av hans centrala spelarna inte riktigt kom in i matchen av olika anledningar.
19-årige Hugo Forsberg ersatte Lucas Pellas på vänstersex-positionen och blev en injektion i spelet och svarade för fem mål. Han visade upp ett kvickt steg i kontringarna och god variation i kantavsluten.
– Han är en riktig "dark horse" som är väldigt snabb i fötterna och även är en duktig mittnia. Jag tyckte att det var skönt att han fick visa en del av vad han kan, berömde Tomas Axnér.
Med fem mål blev Hugo Forsberg Lugis bäste målskytt och fick även en blombukett som bortalagets bästa spelare.
– Trist att förlora matchen. Det är alltid prio ett. Sedan var det kul att få göra en bra match på kanten, även om det inte direkt var världens bästa anfallsspel från vår sida idag, sa Hugo Forsberg efter matchen.
Gå till toppen