Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny storförlust för Höllviken

Det vill sig inte för Höllviken, som mot Kalmarsund fick kvittera ut sin tredje raka förlust – trots ledning med både 3–1 och 4–2 i första och början av andra perioden. Än en gång rasslade målen in i Höllviken-målet. Tolv stycken senast mot Visby, denna gång tio mot Kalmarsund.

– Till stor del handlar det om individuella misstag, jag tror vi bjudit på kanske 10-12 mål de senaste tre matcherna. Taktiska misstag hade varit lättare att jobba med, men nu handlar det mest bara om självförtroende, menade Höllvikentränaren Joon Berggren.
Johannes Wilhelmsson spelade fram Daniel Persson till matchens första mål elva minuter in i första perioden och assisterade sedan till ytterligare två mål. Men det hjälpte inte. Bara en halv minut efter att Pontus Karlson Martell slagit in 2–4 tre minuter in i andra perioden gjorde Kalmarsund 3–4 – och knappa kvarten senare hade man plötsligt vänt till 6–4.
– Vi hade lite slarvigt passningsspel samtidigt som de var starkare en mot en och vann flest dueller. Sista halvan var Kalmarsund bättre än vi, erkände Joon Berggren.
Höllviken behöver nu bryta den onda cirkeln snarast för att inte fastna i botten.
– Det handlar mycket om att få med sig en bra prestation att kunna bygga vidare på. Idag var vi bra i 25 minuter kanske, vi får försöka fokusera på det. Men vi behöver vara bra i 60 minuter, konstaterade Joon Berggren.
Gå till toppen