Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya bostäder ersätter mack och äldre hus

Krögaren vid Triangeln i Skanör vill låta riva macken och två andra byggnader på platsen och ersätta dem med ett nytt bostadsområde.

Så här är det nya bostadsområdet tänkt att se ut. Restaurangbyggnaden blir kvar. Övriga hus rivs och ersätts med sammanlagt 20 bostäder.Bild: A-design arkitektkontor AB
Kommunstyrelsen ställer sig positiv och har gett klartecken för att ta fram en ny detaljplan för området under nästa år. En sådan är en förutsättning för att sedan kunna söka bygglov.
Förslaget innebär att byggnaden där idag tre restauranger finns blir kvar men får en mindre tillbyggnad. Huset längst i norr, som tidigare bland annat varit pizzeria och blomsteraffär, rivs. Liksom bensinmacken och ett bostadshus omedelbart söder om macken.
De ersätts med tre nya byggnader i vardera 1,5 plan med inredda vindsvåningar och sammanlagt tjugo lägenheter. Utformningen sägs gå i traditionell sydvästskånsk stil.
– Husen är utformade i en skala som passar på orten och kommer att ge en trevlig entré till Skanör, säger Vellinges kommunalråd Carina Wutzler (M).
Bakom planerna står företaget Hantverkshuset i Höllviken AB och Tomace Siljanovski och Stefan Apostolovski. Tillsammans äger de fastigheter och har startat och driver restauranger i Skanör och Höllviken.
Bensinmacken och det gula tegelhuset är tänkta att rivas. Likaså huset med blomsteraffär längst bort i bild.Bild: Mats Amnell
Gå till toppen