Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rekordmånga tåg kom fram i tid

Allt fler kommer fram i tid. Arkivbild.Bild: Ellen Andersson/TT
Under juli, augusti och september kom 229 909 av 250 911 persontåg i tid till sin slutdestination, enligt ny statistik från Trafikverket. Det innebär en punktlighet på 91,6 procent, det bästa resultatet för perioden sedan 2013 då mätningarna började.
Att sommarens många banarbeten planerats med bättre marginaler så att tågen får längre tid på sig att köra har bidragit till att förbättra resultatet. Tågtrafiken har också varit relativt förskonad från förseningar som beror på vädret.
Resultatet kunde ha varit bättre, men några enskilda händelser fick stora följder för tågtrafiken, enligt Trafikverket. Allra mest påverkades trafiken av branden i Hässleholm i augusti som drabbade både fjärrtåg och regionaltrafik.
Punktligheten för årets nio första månader ligger på 91,0 procent, en förbättring jämfört med förra året då siffran var 87,3 procent. Trafikverkets mål är att 95 procent av tågen ska komma fram på utsatt tid.
Gå till toppen