Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Uppåt på Stockholmsbörsen

Uppgången förstärks på Stockholmsbörsen efter medieuppgifter om positiva signaler i handelskonflikten mellan USA och Kina. OMXS-index är upp 0,8 procent.

Aktiemarknaden lyfter. Arkivbild.Bild: Richard Drew/AP/TT
Inför de stundande samtalen i Washington mellan Kina och USA kommer uppgifter från nyhetsbyrån Bloomberg att Kina nu öppnar för ett partiellt handelsavtal. Dessutom skriver tidningen Financial Times att man från kinesiskt håll är berett att öka köpen av amerikanska jordbruksvaror med 10 miljarder dollar årligen. Uppgifterna har fått terminshandeln på Wall Street att stiga och utvecklingen är densamma i Europa.
På Stockholmsbörsen stiger bland annat SKF med 3,0 procent medan SSAB i sin tur lyfter 2,1 procent.
Volvo får sänkt riktkurs av Nordea men står emot och lyfter i stället 2,2 procent. Utanför storbolagslistan har Dustin, återförsäljare av bland annat it-produkter, rapporterat. Aktien backar drygt fyra procent.
På de ledande Europabörserna är det betydligt positivare tongång än vid börsöppningen. DAX-index i Frankfurt är upp 0,9 procent, CAC40-index i Paris stiger och 0,8 procent medan Londonbörsen i sin tur avancerar 0,4 procent.
Gå till toppen