Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fick inte plats på akutvårdsavdelning – avled

Den svårt sjuke mannen i 70-årsåldern fick inte plats på rätt vårdavdelning. Därför fick han inte full behandling, och avled på en annan avdelning på sjukhuset i Lund. Sjukhuset har anmält det som har hänt till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.

Mannen fick tillbringa 18 timmar på akuten innan han togs till en annan vårdavdelning än den han borde varit på. Efter några timmar där konstaterade personalen att han var för sjuk för att vistas där. Men innan mannen hann flyttas till en högre vårdnivå fick han hjärtstillestånd och avled.
Det är inte säkert att hans liv hade gått att rädda även om han varit på rätt avdelning. Men orsaken till händelsen bedöms ändå vara relaterad till bristen på vårdplatser. Hade han hunnit flyttas så hade fler vårdinsatser kunnat sättas in. Det skriver sjukhuset i sin anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.
Sjukhuset skriver vidare att man sedan tidigare vidtar stora åtgärder i verksamheten för att friställa vårdplatser. Ivo avslutar ärendet och skriver i sitt beslut att vårdgivaren utrett tillräckligt och vidtar åtgärder för att det inte ska hända igen.
Gå till toppen