Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lämnade scenen för krogen – nu ska Malmökocken återta Michelinstjärnan

I vintras hamnade Jonas Dellow i rampljuset när han som första kock i Malmö förlorade en Michelinstjärna. Som ny kökschef på Sture fick han dock aldrig riktigt möjlighet att bevisa sig för Michelin 2019. Nu är jakten på att återta stjärnan igång för kocken som för nio år sedan knappt visste hur man lagade en omelett.

En gång i tiden var det skådespelarkarriär som gällde. Nu är Jonas Dellow på jakt efter att återta den förlorade Michelinstjärnan.Bild: Peter Frennesson
Den 18 februari i år stod han där och tvingades besviket förklara för journalister hur det kändes att driva en restaurang som precis tappat en Michelinstjärna. Efter fyra år på Tareq Taylors restaurang Kockeriet hade Jonas Dellow fått möjligheten att efterträda Karim Khouani på Michelinrestaurangen Sture på Adelgatan. Eftersom Khouani slutat med kort varsel stod restaurangen utan kökschef ett tag innan Dellow i oktober förra året tog sig an jobbet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen