Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöbolag köper bolag för 52,7 miljoner plus tillägg

Zetadisplay förvärvar nederländska Gauddi för 52,7 miljoner kronor plus en prestationsbaserad betalning för helåret 2019 på upp till 18,4 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förra året tecknade Zetadisplay avtal med det statligt kontrollerade trav- och galoppbolaget ATG om leveranser av digitala pekskärmar, en order som värderades till 100 miljoner kronor.
Zetadisplay säljer lösningar för digital butiksutveckling med kunder inom detaljhandels- och servicebranschen. Det handlar om digitala pekskärmar för butiker, arbetsplatser och offentliga miljöer. Det kan handla om saker som att utrusta en klädbutik med skärmar som visar marknadsföring eller lösningar för en snabbmatskedja som vill visa sina menyer digitalt.
Bolaget har försäljningskontor i flera länder i Europa, medan mjukvaruutvecklingen sker från huvudkontoret i Malmö.
Under 2018 hade nederländska Gauddi en nettoomsättning på 49 miljoner kronor och ett ebitda-resultat, det vill säga rörelseresultat före räntor, skatter och avskrivningar, på 8,2 miljoner kronor.
”Vi befinner oss på en marknad med stark underliggande tillväxt där ökade kundkrav på internationell etablering och hantering av komplexa Digital Signage lösningar främjar en konsolidering. Gauddi är ett viktigt komplement till vår befintliga verksamhet”, säger Per Mandorf, vd för Zetadisplay, i ett pressmeddelande.
Gauddi grundades 1998 och har 25 anställda samt försäljning i drygt 30 länder.
Fakta

Zetadisplay

Huvudkontor: Malmö.

Antal anställda (2018): 131.

Omsättning (2018): 404 miljoner kronor.

Resultat efter finansnetto (2018): 33,5 miljoner kronor.

Läs också Zetadisplay tecknar ramavtal med Ikea
Läs också ”Finlands Wallenberg” största ägare i Zetadisplay
Läs också Malmöbolag i affär med norsk storbank
Läs också Efter mångmiljonkontrakt med travbolag: ”Vi bygger vidare i Malmö”
Läs också Skånsk börsraket i mångmiljonkontrakt med Stadium
Gå till toppen