Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ett riktigt bottennapp av Malmö Redhawks

Skellefteå vann med 4–0 i Arenan. Ett bottennapp av Malmö Redhawks.

Joakim Lindström och Malmö Redhawks Johan Olofsson.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Det började illa. Malmö Redhawks tryckte på, men råkade ut för en snabb kontring. Jonatan Berggren släppte pucken till en framstormande Linus Lindström som snärtade in 1–0 till Skellefteå bakom Oscar Alsenfelt. Matchuret stod på 08.16.
Än värre skulle det bli för hemmalaget. Med en minut kvar av första perioden var det flipperspel framför Oscar Alsenfelt. Det slutade med att Jesper Frödén slog in pucken på tennis.
I numerärt underläge tappade Redhawks ännu mer. Filip Berglund satte trean för Skellefteå efter 7.14 av andra perioden när Axel Wemmenborn satt utvisad.
Med 4.42 kvar av andra perioden fick Redhawks spela i fem mot tre i 1.21, men var inte riktigt nära. Trots att man tog timeout före det numerära överläget.
Med 53 sekunder av den andra perioden fick Carl Persson matchstraff (5+20) för en armbågstackling på Skellefteåbacken Jonathan Pudas.
Skellefteå skulle utöka sin ledning. Med 5.33 kvar av matchen lurade en fri Andreas Wingerli Oscar Alsenfelt och det var 4–0 till bortalaget.
Gå till toppen