Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Musiken till Ledinfilmen släpps på skiva

Årets stora juldagsfilm är Tomas Ledin-baserade musikalen ”En del av mitt hjärta”. Nu har soundtracket med sånginsatser från skådespelarna spelats in – vissa av dem sjunger för första gången i ett offentligt sammanhang.

Från vänster koreografen Roine Söderlund, skådespelarna Malin Åkerman och Shima Niavarani, regissören Edward af Sillén, skådespelarna Jonas Karlsson och Christian Hillborg (sittande), producenten Patrick Ryborn samt Tomas Ledin.Bild: Adam Ihse/TT
Albumet släpps samma dag som filmpremiären, men singeln ”En del av mitt hjärta”, där huvudrollsinnehavarna Malin Åkerman och Jonas Karlsson möts i en duett, släpps redan den 11 oktober. Även Shima Niavarani, Marie Richardson samt komikern Johan Ulvesson medverkar. Den sistnämnde imponerade stort på albumets producent Peter Kvint när han tog i från tårna på låten ”En sak”.
”Jag hade ju ingen aning om att Johan hade en sådan talang för att sjunga blue eyed soul! När vi hade sjungit in verser och refränger frågade jag lite försiktigt om han hade lust att waila loss lite i slutet av låten. Jag vet att de flesta sångare och sångerskor tycker att det kan vara jobbigt att improvisera, även de som har lång erfarenhet av att sjunga i studio. Jag fick en smärre chock när Johan plockade fram sin hittills okända Prince-falsett och lyfte den sista refrängen till nya höjder”, säger Peter Kvint i ett pressmeddelande.
”En del av mitt hjärta” regisseras av Edward af Sillén och beskrivs som en musikalkomedi med Tomas Ledins texter och låtar. Den går upp på svenska biografer 25 december.
Gå till toppen