Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

P3-program i Malmö skrotas – P3 Din Gata blir renodlad hiphopkanal

Sveriges Radio P3 skrotar nästan alla programtitlar, satsar på en mer flytande tablå och en bredare målgrupp. I Malmö innebär det inga stora förändringar, säger programchefen. Men radiokanalen P3 Din Gata får samtidigt ett ännu tydligare hiphop-fokus.

Juan Havana slog igenom med hiphop-gruppen Advance Patrol, men har sedan starten av Din Gata varit en av kanalens främsta profiler. Idag jobbar han som programledare för Relationsradion i P3.Bild: Emma Larsson
På torsdagen kom beskedet att Sveriges Radio beslutat att sluta tänka på P3 som en ungdomskanal och istället vill att kanalen ska ha en bredare målgrupp. En stor anledning är att den unga målgruppen är ännu mer benägen att lyssna på streamad musik och på poddar.
I samband med målgruppssvängningen väljer man att lägga ner nästan alla programtitlar för att istället skapa en mer flytande tablå och ett redaktionsarbete över gränserna.
Danina Mahmutovic Wester är programchef för P3 Malmö och P3 Din Gata och tycker att moderniseringen känns välkommen.
– Jag är jättetaggad på förändringen och är glad över att vi kommer att ha ett fortsatt starkt P3 i Malmö. Det är inte tal om några uppsägningar och vi kommer att fortsätta göra riksproduktion för P3 i Malmö. På totalen kommer inte produktionen i Malmö att förändras, säger Danina Mahmutovic Wester.
Några programtitlar kommer att finnas kvar i P3-tablån, enligt Dagens Nyheter. ”Tankesmedjan”, som tidigare gjordes i Malmö men idag görs i Stockholm, är en av dem. Idag gör P3 Malmö främst två program: ”Farah i P3” och ”Relationsradion”, men de programtitlarna kommer att försvinna. Fast det innebär inte att innehållet försvinner.
– Vi ska fortfarande göra innehåll kring relationer, men kanske på andra sätt, säger Danina Mahmutovic Wester.
Idag har Sveriges Radio ett tjugotal personer som arbetar med P3 i Malmö. Det finns dessutom fem anställda på den Malmöbaserade radiokanalen P3 Din Gata och även den kommer att förändras framöver.
– Vi kommer att utveckla formatet för P3 Din Gata och göra det till en ännu mer renodlad hiphop-kanal. Idag har vi haft ett tydligt Malmöfokus, med humor och mycket annat. Nu ska vi försöka fokusera mer på musiken, säger Danina Mahmutovic Wester.
Under hösten kommer ett utvecklingsarbete att bedrivas på Sveriges Radio och i januari är det tänkt att nyordningen ska höras i radion.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook.
Gå till toppen