Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen tror att förbipasserande har sett mördaren i Arlöv

Polisen tror att människor som rör sig i Arlöv har information som kan hjälpa till att lösa dubbelmordet på det äldre paret som mördades i sin bostad förra söndagen.
– Tidpunkten och platsen gör att upptäcktsrisken är stor, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Bild: Hussein El-Alawi
Kvinnan och mannen hade besök av hemtjänsten vid 11-tiden den 6 oktober. Då ska allt ha varit i sin ordning. Men när ett vårdbiträde återvände till deras adress klockan 13.50 hittade hon paret avlidna.
Redan de första patrullerna på plats insåg att lägenheten var en brottsplats. Polisen utgår från att mannen och kvinnan bragts om livet.
Ett 20-tal poliser arbetar med mordutredningen. Ett 50-tal förhör har hållits. Det har knackats dörr för att få in vittnesuppgifter. Och man har undersökt var det finns övervakningskameror i närområdet, och tagit ut filmmaterial.
Parets lägenhet är fortsatt avspärrad för att polisens tekniker ska kunna hitta eventuella spår efter mördaren eller mördarna.
Samtidigt bedrivs inre spaning för att hitta eventuell gärningsmän och ledtrådar. Och polisen arbetar med att kartlägga offrens sista tid i livet. Vilka kontakter de haft, vem som besökt dem och så vidare.
Tidpunkten för brottet förbryllar. Brottet har skett mitt på dagen när normalt sett många människor är i rörelse. Upptäcktsrisken är stor, säger Ewa-Gun Westford.
Polisen tror att människor som rörde sig i Arlöv under förmiddagen den 6 oktober kan ha noterat saker som kan bidra till att lösa dubbelmordet. Detaljer om fordon och människor i rörelse som man kanske inte upplevde som viktiga då – men som skulle kunna vara viktiga pusselbitar för polisen.
Därför kommer mordutredare och uniformerad personal vara på plats nära brottsplatsen i Arlöv under söndagen –vid samma tidpunkt som morden, exakt en vecka efter dådet.
– Vi är på plats med vårt mobila kontor mellan klockan 09 och 15. Syftet är ta emot tips och iakttagelser och fånga upp människor som är ute vid tidpunkten, säger Ewa-Gun Westford.
Dubbelmordet togs upp i TV-programmet Efterlyst under torsdagskvällen.
Där framfördes uppgifter om att paret var ekonomiskt välbärgade – och att motivet skulle kunna vara ekonomiskt.
Enligt vänner till paret som Efterlyst pratat med hade kvinnan under senare tid fått flera mystiska samtal om paret hade värdefulla saker i sin bostad.
– Från början uppfattar vi det som ett rånmord, men nu när vi har fått mer grepp om fallet och förstår ungefär hur det har gått till så ser vi det som ett mord. Hade det varit ett rånmord hade man kommit över någonting, säger Ewa-Gun Westford.
Gå till toppen