Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sverige målet för bulgariska människohandlare

Två män anklagas av bulgariska myndigheter för människohandel i Sverige. Arkivbild.Bild: Björn Lindgren/TT
Två män har gripits i Bulgarien misstänkta för att ha bedrivit människohandel i Sverige och Frankrike, uppger en talesperson för det bulgariska inrikesdepartementet för TT.
Gripandena skedde i onsdags i staden Vidin i nordvästra Bulgarien där de misstänkta bor, enligt ett pressmeddelande från Bulgariens åklagarmyndighet. Utredningen sker i samarbete mellan den statliga säkerhetstjänsten och en specialiserad åklagarmyndighet.
Enligt anklagelserna ska männen ha rekryterat resurssvaga människor med löften om arbete i västländer. Brottsoffren fördes till Sverige och Frankrike där de under eländiga förhållanden förmåddes att tigga. Större delen av pengarna tog de misstänkta hand om, enligt åklagarmyndigheten.
Bevisningen består bland annat av beslagtagna anteckningsböcker med namn och belopp i euro, kontrakt och fullmakter.
TT har varit i kontakt med den svenska polisens Nationella operativa avdelning, men inte lyckats få veta mer om den misstänkta verksamheten här i landet.
Gå till toppen