Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Comebackande Olivia Welin spelade fram systern direkt

Det blev visserligen förlust med tennissiffror för Borgeby, men för inhoppande anfallaren Olivia Welin var det ändå en glädjens stund. Efter tre års skadefrånvaro fick hon äntligen göra comeback på fotbollsplanen – en comeback som syster Julia Welin tackade särskilt för. Efter sju minuter tillsammans på planen kombinerade sig systrarna igenom Mallbackenförsvaret och lillasyster Welin kunde sätta reduceringen till 1–2 i 68:e minuten.

– Jag lovade ju att jag skulle passa fram Julia. Synd bara att jag inte fick någon riktig chans att sätta dit ett mål själv också, konstaterade Olivia Welin med ett stort leende.
Olivia Welins inhopp fick fart på en Borgeby som under första halvlek inte riktigt varit med i matchen. Hennes speed och blick lyfte hemmalagets anfallsspel.
Själv var hon nöjd med sin insats.
– Ja, jag tycker tajmingen satt rätt bra och kroppen kändes som den skulle. Däremot behöver jag mer återhämtning mellan löpningarna än de andra, jag har problem att hålla uppe tempot. Men det är inte så konstigt. Nu får vi se hur kroppen mår imorgon så hoppas jag kunna få fler minuter i de matcher som återstår.
Efter Julia Welins reducering tryckte Borgeby på framåt, något som öppnade ytor för Mallbacken. Med en kvart kvar gjorde Irvina Bajramovic 1–3, det andra av totalt fyra från henne, och sedan rann siffrorna iväg.
– Jag tycker ändå vi gjorde en bättre prestation i andra än i första, även om det var i andra alla deras mål kom. Men framför allt var det väldigt kul att ge Olivia de 30 minuter hon fick lov att spela för läkarna och hon satte också sin prägel på vårt spel, menade Borgebys tränare Anders Nilsson.
Gå till toppen