Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dacics straffkast i sista sekunden räddade förlängning – och seger

Det var basketdramatiken nerbruten till sin minsta beståndsdel. Det handlade möjligen om en tiondel av en sekund att Eos fick straffkasten som skulle kunna ge förlängning. På linjen stod Dubravka Dacic och visste att hon var tvungen att sätta båda.
– Jag tänkte på när jag var 17 år och vi vann en match i Europa League på att jag satte dom i samma läge. Tänkte ”Du är 34 nu, då kan du göra det igen”, sa Dubravka Dacic.

Dubravka Dacic hade en bra dag mot ett kort Uppsalalag. Och nerver nog att fixa förlängning i sista sekunden.Bild: AVDO BILKANOVIC
Det hör till saken att hon missat ett par straffkast mot slutet av matchen. Nu stod hon öga mot öga med tavlan där 79–81 lyste och klockan stod på 00.00. Dubravka Dacic tittade upp på tavlan, skrattade för sig själv och satte kasten klockrent.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen