Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbelt Goop i Helsingfors

Det svenska laget var tunt i Europaderbyt. Men det blev ändå en blågul viktoria genom Björn Goop som körde franske Face Time Bourbon till överlägen seger. Fyraåringen är Frankrikes nya stjärnhäst och han imponerade enormt i Helsingfors.

Björn Goop. Arkivbild.Bild: Lars Jakobsson/TR Bild
Efter ett fint lopp som tvåa i andraspår attackerade Goop på sista långsidan. På bara två hundra meter satt ekipaget i spets och stack undan till överlägsen seger på 1.10,7 (2 100 meter autostart).
– Face Time Bourbon är extremt snabb och det kändes bra under hela loppet. Jag har fått möjligheten att köra topphästar som Timoko (vinnare av Elitloppet) och Readly Express (Prix d’Amerique-vinnare) men Face Time är uppe i den kategorin. Jag tror att han kommer att starta i Prix d’Amerique i vinter, sade Goop som har kört fyraåringen till många segrar i Frankrike tidigare i år.
Förstapriset var två miljoner kronor och den totala prissumman passerade tio miljoner kronor. Nästa uppgift blir Prix Continental på Vincennes i slutet av december där vinnaren får en biljett till Prix d'Amerique.
Bäste, och ende svensk, var Farfonte Am som avslutade bra till en fjärdeplats. I sulkyn satt Kenneth Haugstad. Men det var långt fram till den suveräne vinnare Face Time Bourbon.
I EM för treåringar vann Björn Goop med Ecurie D – trots en längre startgalopp. Men det kördes sakta i täten och de kom snabbt ifatt fältet.
– Jag trodde loppet var över för vår del, men de gav oss chansen och Ecurie D vill verkligen vinna. Han är en av Europas bästa treåringar, sade Goop.
Ecurie D tränas i Norge av Frode Hamre.
Gå till toppen