Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FCR:s glädjebesked – stjärnorna redo för spel

FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall har bästa möjliga förutsättningar för att ta hem SM-guldet på söndagen. Tre frågetecken kring landslagsstjärnorna – Caroline Seger, Anna Anvegård och Zecira Musovic – rätades ut efter lördagens träning.

FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall tillsammans med Caroline Seger.Bild: MATHILDA AHLBERG
Caroline Seger, Anna Anvegård och Zecira Musovic lämnade senaste landslagssamlingen utan att ha spelat match och med skadebesvär.
– Idag är alla utom Fiona Brown [korsbandsskadad] tillgängliga för att vara med i en matchtrupp, konstaterar Jonas Eidevall efter en träning där Zecira Musovic gick för fullt medan Anna Anvegård och Caroline Seger avstod bland annat spelövningarna.
Caroline Seger är den som varit borta från spel längst och den som Jonas Eidevall väljer att uttala sig minst om.
– I hennes fall handlar det om överväganden som jag väljer att hålla för mig själv.
Anfallaren Anna Anvegård hade ett skräddarsytt program dagen före matchen mot Linköping där FCR kan spela hem guldet.
– Vi behövde testa av henne i dag för att få ett kvitto på att hon är tillgänglig. Hon genomförde sitt pass utan bekymmer.
Målvakten Zecira Musovic gjorde sin första fulla träning redan på fredagen och har gett Jonas Eidevall klartecken.
– Där finns det inte längre några konstigheter, sa FCR-tränaren som nu väljer att helt gå in för det som han och hans lag kan påverka.
Hans lag blir mästare redan på lördagseftermiddagen om Piteå besegrar Göteborg, men det är inget han tänker lägga energi på när det gäller förberedelserna.
– Jag väljer att inte ha några förväntningar eller förhoppningar på vad som händer innan vår match mot Linköping i morgon. Jag accepterar de förutsättningar som kommer att vara och så kommer vi göra vårt bästa.
AVSPARK

FC Rosengård-Linköping

Klockan: 16.00

Gå till toppen