Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hipp byggs om under ett år – Stadsteatern i samtal med Malmö Live om att spela där

Nu är det klart: Malmö stadsteater får bygga om teatern Hipp för 85 miljoner kronor med helt ny entré, kafé, foajé, innergård och fler publikplatser. Under säsongen 2021–2022 kommer Hipp att hålla stängt i ett år för ombyggnad och därför för Stadsteatern nu samtal med bland andra Malmö Live om att förlägga föreställningar dit. Och allt pekar mot att Kitte Wagner får fortsätta minst fyra år till som stadsteaterchef.

Så här är den nya entrén ut mot Kalendegatan i Malmö tänkt att se ut. Till höger om den nuvarande restaurangentrén kommer den nya teaterentrén att placeras. Där ska det även byggas ett kafé och biljettkontor. Innanför foajén kommer det att finnas en innergård med servering. I nuvarande biljettkontoret kommer man att ha pedagogisk barn- och ungdomsverksamhet.Bild: Haworth Thompkins
När Kitte Wagner häromdagen fick beskedet var hon tvungen att sätta sig ner. Kommunstyrelsen hade sagt ja.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen