Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

IFK Malmö tvingas kvala sig kvar

Bottenlaget IFK Malmö fick grepp om kvalplatsen efter seger i sista omgången.
– Det var en skön känsla och mycket glädje i omklädningsrummet efteråt, sa IFK Malmös tränare Nils-Erik Persson.

IFK Malmös tränare Nils-Erik Persson.Bild: PETTER ARVIDSON
IFK Malmö vann serieavslutningen mot Ullared 4–2 (4–0) och kunde lägga beslag på kvalplatsen för att kunna hålla sig kvar i division 2.
Det fanns mycket om och men kring förutsättningarna i sista omgången. Därför var det bara full satsning mot en seger som gällde för IFK Malmö.
– Vår första halvlek var riktigt bra och vi skaffar oss en ledning med 4–0. Sedan blir det nog lite omedvetet att vi drar oss tillbaka, men det var aldrig så att den var hotad, sa Nils-Erik Persson.
Segern tog upp IFK på kvalplats och skickade ner Hittarp i division 3.
Kvalet blir mot Laholm, som slog ut Nike, och inleds om en vecka och avslutas med hemmafördel för IFK.
– Det tycker jag passar bra. Men vi är inte riktigt där ännu. Vi har varit angelägna om att ordna detta först, sa Nils-Erik Persson som haft en turbulent säsong framför sig där hans topptippade lag istället krigat i botten hela året.
– Vi har spelat bra och fått resultat mot topplagen, men svajat för mycket överlag och inte kunnat hålla en jämn nivå. En förklaring är skador, sjukdomar och avstängningar som gjort att vi aldrig haft ordinarie lag, menar han.
Prespa Birlik besegrade FC Rosengård i sista omgången efter ett övertidsmål, 3–2. Segern tog laget upp på säker mark.
Gå till toppen