Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart med två nya chefer i Svedala kommun

Kommunstyrelsen har fattat beslut att anställa två nya toppchefer i Svedala kommun. Fredrik Aksell tar över som utbildningschef och Boris Blumenfeld blir ny ekonomi- och utvecklingschef.

Svedala kommunhus.Bild: Bengt Arvidson
Nya utbildningschefen Fredrik Aksell har varit tillförordnad utbildningschef sedan i april och tillträder sin post omgående.
Hans fokus blir nu att se över lokaltillgången för verksamheterna inom skola och kultur- och fritid.
Är det något speciellt som politikerna vill att du lägger extra vikt vid?
– Det är arbetsmiljöfrågorna och att se till att det finns förutsättningar för god undervisning och långsiktiga planer kring våra fastigheter. Nu rycker det för mycket i uppmärksamheten när vi inte har rätt förutsättningar i lokalerna för förskolorna och skolorna, säger Fredrik Aksell.
Elevunderlaget ökar i Svedala kommun vilket sätter press på förvaltningen att hitta lämpliga lokaler. Fredrik Aksell säger att arbetet är högt prioriterat.
– Men vi behöver bli duktigare på att berätta för våra anställda, föräldrar och barn vad vi har på gång.
Den nya ekonomi- och utvecklingschefen Boris Blumenfeld tillträder först i januari 2020. I dag är han biträdande ekonomichef i Burlövs kommun. Tidigare har han arbetat inom Trelleborgs kommun.
Gå till toppen