Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

När roddaren gled in i middagsstöket

Ibland är den plötsligt där framför ögonen– den där bilden som bara måste tas. Och då är det lite jobbigt om inte kameran finns till hands. Men Sydsvenskans fotograf Lars Brundin hann få till det trots kökskaos och svåröppnade fönster.

Klockan 18.49 på Malmö kanal en tisdagskväll i oktober. En ensam kvinna i sin roddbåt på väg till Malmö Roddklubb – en av Malmös äldsta ideella föreningar. Sedan 1884 har medlemmarna glidit fram på Malmös kanaler och huserar sedan 1943 i klubbhuset vid Slussplan.Bild: Lars Brundin
Varför har du valt den här bilden?
– Jag tycker den är spännande, med Malmös skyline, det lite mystiska ljuset och kvinnan ensam i sin roddbåt.
Hur gick det till när du tog den?
– Jag stod i köket och stekte falukorv och tittade ut genom fönstret. Då såg jag en roddare i kanalen och då tänkte jag direkt – det där skulle bli en bra bild. Men jag hade ingen kamera i närheten. När jag väl hade hämtat kameran och fått bort alla kryddväxterna för att kunna öppna fönstret så var roddaren borta. Men som tur var kom det en eftersläntrare och då var det bara att vänta in rätta läget.
Lars Brundin tog flera varianter av roddaren med bangården och hamnens skyline i bakgrunden. Och för många hade även denna bilden varit helt perfekt men det är kompositionen i den översta bilden som är den perfekta, enligt fotografen själv.Bild: Lars Brundin
Vad var utmaningen här, förutom att flytta på kryddväxter?
– Att få till kompositionen. Här kunde jag vänta in den. Jag ville ha med den lilla, lilla människan i den stora staden. Här blev det så tydligt. Det är en urban bild.
Fotograf Lars Brundin tröttnar aldrig på utsikten från sitt köksfönster.Bild: Lars Brundin
Gå till toppen