Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

OS-mästaren slutar efter dopningsavstängning

Conor Dwyer (vänster) stängs av i 20 månader för dopning. Bilden är från Rio de Janeiro 2016 där amerikanen vann OS-guld tillsammans med Townley Haas, Ryan Lochte och Michael Phelps på 4x200 meter frisim. Arkivbild.Bild: Lee Jin-man/AP/TT
Tvåfaldige OS-guldmedaljören Conor Dwyer stängs av i 20 månader efter att ha testats positivt för dopning – och nu väljer han att avsluta sin simkarriär, 30 år gammal.
Amerikanen ertappades med anabola substanser i sin kropp i slutet av förra året. Han själv hävdar dock att han fått läkarvård och medicinerats i tron om att han inte bröt mot några regler.
– Min läkare försäkrade mig om att USA:s olympiska kommitté hade godkänt behandlingen, säger Dwyer, enligt BBC, som säger att han hade planer på att lägga av i vilket fall.
– Oavsett vilken dom det hade blivit så hade jag bestämt mig för att sluta med simning för att bedriva andra professionella intressen.
Conor Dwyer var med i det amerikanska stafettlag som vann OS-guld på 4x200 meter frisim i London 2012 och i Rio de Janeiro 2016. I Rio tog han även ett individuellt brons på 200 meter frisim.
Gå till toppen