Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skånske kocken som vill rädda det som räddas kan

Kändiskocken Paul Svensson kallar bufféer för djävulens påfund och tycker att svenska hushåll är dåliga på att planera sina måltider.
"Svinnventering" är begreppet han myntat för att få oss att titta igenom skåpen innan vi springer i väg och handlar.

Paul Svensson på pop up-restaurangen Retaste, där utgångna råvaror tas tillvara.Bild: Henrik Montgomery/TT
Mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen slängs. I Sverige åker 1,3 miljoner ton i soporna varje år och svinnet uppstår i alla led i livsmedelskedjan: i produktionen, hos grossister, i butiker och på restauranger. Men allra mest – 134 kilo per person – slänger de svenska hushållen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen