Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Drömmål sänkte LB07: ”Fortfarande i egna händer”

Ett drömmål av nigerianska landslagsspelaren Ngozi Sonia Okobi sänkte LB07 på Tunavallen. 0–1 borta mot Eskilstuna och det allsvenska kontraktet hänger på en skör tråd.
— Vi tror på det vi gör och har det i egna händer, sa målvakten Chandra Bednar.

Chandra Bednar har lyft med LB07 i den allsvenska slutspurten men mot Eskilstuna sprack sviten.Bild: MATHILDA AHLBERG
Den 29-åriga kanadensiskan har lyft med LB07 i höstspurten. Derbyt mot FC Rosengård i mitten av augusti var hennes allsvenska debut efter tre år som andramålvakt med en del skadeproblem i först Linköping och sedan Vittsjö.
Tre bollar släppte hon förbi sig mot Rosengård, men sedan kom tre nollor och sammanlagt sex raka matcher utan förlust när LB07 svingade sig upp från den absoluta botten och landade ovanför nedflyttningsstrecket.
– Jo, jag har bra självförtroende nu, men det är viktigt att hela laget har det. Vi vet att vi kan spela bra och ta poäng av alla lag, sa hon.
Mot Eskilstuna var hon tungan på vågen flera gånger om när LB07 blev tillbakapressat i första halvlek.
– Det kändes som att vi inte riktigt var redo direkt från avspark, men sedan jobbar vi oss in i matchen, menade Chandra Bednar.
Sammanlagt motade hon tio skott mot mål. Det elfte susade in i hennes bortre kryss dryga kvarten efter sidbytet.
Ngozi Sonia Okobi bröt in från högerkanten och sköt med vänstern strax innanför straffområdeslinjen – ett drömmål.
– Jag har aldrig sett henne skjuta på det sättet, så jag tycker det var lite av ett turmål, sa en besviken Chandra Bednar.
LB07 gav inte upp och fick sitt gyllene läge i slutsekunderna när Sophie Sundqvist blev helt frispelad, men Eskilstunas målvakt Emelie Lundberg tajmade sin utrusning perfekt och kunde blocka vänsterskottet.
– Vi har absolut chansen att få med oss en poäng och jag måste ge en komplimang till våra inbytta spelare som verkligen kommer in och gör skillnad, sa LB-tränaren Renée Slegers.
LB07 är en poäng före Djurgården under nedflyttningsstrecket med två omgångar kvar. LB07 avslutar med Linköping borta och Göteborg hemma, medan Djurgården tar emot Piteå på lördag och sedan hart Vittsjö borta i den sista samlade omgången lördagen den 26 oktober.
– Absolut tufft motstånd för oss, men vi tror på detta och samtidigt vet vi att vi måste göra allting rätt både på och utanför plan. Det gäller även de timmar som vi inte är på klubben, hur kan vi förbereda oss så bra som möjligt, sa Renée Slegers.
Gå till toppen