Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flodman avgjorde sekunddrama: ”Viktigt att vinna de här matcherna”

Lugi fortsätter att rada upp segrar. Tack vare Hannah Flodmans mål i slutsekunden kom säsongens fjärde raka, 26–25 (13–13).
– Det är viktigt att kunna vinna de här matcherna också, särskilt på hemmaplan, sa matchvinnaren.

Lugis Hannah Flodman kunde jubla efter en ny seger.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Det var höga toppar och djupa dalar för Lugi hemma i arenan.
Stundtals briljanta aktioner av storskytten Hannah Flodman, spelfördelaren Emma Navne och kantliraren Albana Arifi. Och stundtals passivt, slarvig och uppstressat på många händer.
– Jag tyckte att vi blev lite bättre bakåt i den andra halvleken, men det var inte någon riktig höjdarmatch. Vi är glada över att vi tog hem de två poängen, sa Hannah Flodman.
Det blev lätt att förtränga det mindre lyckade när avslutningen i slutsekunderna blev som den blev.
Med bara 48 sekunder kvar av matchen vid ställningen 25-25 hade Önnered bollen i anfall med ett gyllene tillfälle att avgöra. I det läget lyckades Clara Lerby stressa upp Önnereds Tilda Matthijs att ta för många steg och vinna bollen till ett sista Lugianfall med blott 25 sekunder kvar.
I den situationen klev Hannah Flodman åter fram med iskalla nerver och sköt vinsten till Lugi via dubbla stolpträffar – stolpe, stolpe in. När hon avlossade sitt matchvinnande skott stod klockan på 59.57.
– Tanken var inte att jag skulle ta det avslutet. Vi skulle spela ett annat spel, men det blev fel i kommunikationen och det blev ett lite stressat avslut. Skönt att den satt i alla fall, sa Hannah Flodman som slutade på åtta mål och svarade för en blandad insats.
Lagen hade följts åt och turats om att ha ledningen i matchen, men utan att kunna dra ifrån. Lugi fick bäst utdelning från sitt niometersskytte där Emma Navne skuggade Flodman med sex mål.
– Vi behöver mer disciplin i anfallsspelet och spela ihop oss mer som ett lag. Det är många nya spelare i laget och det tar lite tid att komma in i det. Hittills tycker jag ändå att det ser bra ut, sa Hannah Flodman som gör sin tredje säsong i Lugi och kan ses som veteran i sammanhanget.
Lugitränaren Dragan Brljevic njöt av att ha full pott efter fyra omgångar.
– När vi spelar på vår högsta nivå ser det riktigt bra ut, men vår lägsta nivå är för låg - särskilt om vi ska kunna mäta oss med lag som H65, Sävehof och Skuru. Det är perioder i matchen när vi försvinner för mycket. Vi kom undan med det i dag, men det kommer vi inte göra mot de bättre lagen, sa han.
Läs också Fem Lugiprofiler slutar – åker på drömsemester istället
Läs också ”Har inte tidigare upplevt en så rolig grupp”
Gå till toppen