Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Joker” har spelat in över fem miljarder

Joaquin Phoenix spelar Jokern i filmen "Joker". Pressbild.Bild: Niko Tavernise
Filmen ”Joker”, men Joaquin Phoenix i huvudrollen som Batmans fiende, gör ett segertåg världen över när det gäller biljettintäkter. Filmen har hittills spelat in motsvarande ungefär 5,3 miljarder kronor internationellt, skriver Variety. I Sverige gick den in som etta på biotoppen förra veckan, och färska siffror från USA visar att den håller sig kvar i topp även där under sin andra helg på biograferna.
”Joker” beskrivs som en psykologisk thriller och utspelar sig 1981, i ett Gotham City där misslyckade ståupp-komikern Arthur Fleck blir allt mer psykotisk och inleder sin brottsliga bana. Filmen vann nyligen Guldlejonet på filmfestivalen i Venedig och Joaquin Phoenix har hyllats för sin insats. Filmen är den tionde mest inkomstbringande i år, bara tolv dagar efter premiären.
Samtidigt skapade ”Joker” rubriker redan före premiären, då anhöriga till skjutningsoffren på en biograf i Colorado 2012 under en visning av ”Dark knight rises” vädjade till filmbolaget Warner Bros att tona ned budskapet.
Rättad: I en tidigare version av texten angavs felaktig stad för filmfestivalen.
Gå till toppen