Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Levenstad besviken: ”Jag skulle vilja spela nästa match direkt”

Nöjd eller besviken. Det visste väl ingen av spelarna i FC Rosengård om de skulle vara efter 3-3 mot Linköping.
– Just nu känns det som om jag bara skulle vilja spela nästa match mot Vittsjö direkt, sa Malin Levenstad.

Rosengårds Glodis Perla Viggosdottir och Malin Levenstad deppar tillsammans med tränaren Jonas Eidevall efter 3-3 mot Linköping.Bild: PETTER ARVIDSON
Försvarsgeneralen skulle ju vara med och spela hem sitt fjärde SM-guld efter fyra års uppehåll från fotboll och ovanpå det en hälseneskada när hon väl bestämde sig för spel igen.
Nu satt den rutinerade 31-åringen på ett intervjupodie och var med om att försöka förklara varför det inte gick vägen.
– Anfallsmässigt gjorde vi vad vi skulle. Det kunde blivit fyra mål eller fler. Men försvarsspelet hade mycket mer att önska. Vi var inte kompakta och bestämd, sa tränaren Jonas Eidevall.
– Men moralen att komma tillbaka och nästan få till 4-3 är fantastisk. Det säger så mycket om karaktären i det här laget, tyckte Eidevall.
Levenstad är som spelare i sitt allsvenska comebackår fortfarande med i ledarstaben som fystränare.
Som mittback och den som styr försvarsspelet sved insatsen den här söndagseftermiddagen.
– Jag kan bara hålla med Jonas. Vi har inte riktigt koll på det där bak. Men jag känner samtidigt en stolthet över laget och den moral vi har.
– Fast vårt läge att vinna SM-guld är ju inte så dåligt, inflikade Levenstad.
Två omgångar kvar. Sex poäng ner till Göteborg, dessutom elva plusmål.
Det ska inte gå att missa.
– Och Rosengård missar inte heller. Det är inget snack om det. Rosengård kommer att vinna SM-guld, och de är väl värda att vinna allsvenskan. Men samtidigt är jag glad att de fick vänta med att fira efter matchen mot oss. Vi var faktiskt värda tre poäng, tyckte Linköpings tränare Olof Unogård.
Gå till toppen