Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny oljeskyddsdepå öppnas i Malmö – ska förbättra beredskapen i Sundet

Ett oljeutsläpp i Öresund skulle snabbt kunna få katastrofala konsekvenser i regionen. Men det finns planer för hur kommunerna ska agera – och nu öppnas en helt ny oljeskyddsdepå i Malmö.

Sex containrar, färdigpackade med oljeskyddsutrustning, finns sedan några dagar tillbaka på Kustbevakningens område i Malmö. Biträdande stationschef Patrik Lindén visar något av all den utrustning som kan tas i bruk bara timmar efter att ett larm om utsläpp kommit.Bild: Lars Brundin
Den 24 september gick torrlastfartyget Baltic Carrier på grund strax norr om Helsingborg. Till en början var det oklart om det lett till utsläpp av exempelvis bunkerolja. Lyckligtvis var det inte så – men med ett Öresund där det årligen passerar tusentals oljetankers och andra lastfartyg finns alltid en risk att något kan gå snett.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen