Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosengård fick mästarkramp – tappade poäng mot Linköping

Allsvenskan lever med två omgångar kvar. FC Rosengård drabbades av mästarkramp och nervknutarna låstes aldrig riktigt upp hos hemmalaget.

Rosengårds Sanne Troelsgaard missade en jättechans att skjuta guldet till Rosengård i slutminuterna.Bild: PETTER ARVIDSON
Linköping klarade 3-3 och det är fortfarande sex poäng ner till Göteborg i tabellen för ledande Rosengård. Låt vara att Rosengård har stor hjälp av sin målskillnad. Plus elva mål.
Linköpings Mimmi Larsson hade den energi och bestämdhet i avsluten som Rosengård saknade. Hon var matchens bäste spelare och gjorde allt det som Rosengård hade behövt för ett avgörande.
Efter 28 minuters spel trodde nog de flesta av åskådarna på Malmö idrottsplats att det skulle vara ledning för hemmalaget. Jessica Samuelsson fick friläget, men sköt utanför.
Lina Hurtig kontrade med en nick i stolpen för Linköping. Stina Blackstenius hade en het chans när Rosengårds målvakt Zecira Musovic inte fick riktigt grepp om bollen.
Två minuter före halvtidsvilan kom bortamålet. Mimmi Larsson nickade in 0-1 och det blev alldeles tyst på läktarplats.
Jelena Cankovic fick chansen till kvittering, men missade.
Men i den absolut sista sekunden av halvleken lyckades Sofie Svava få in 1-1 i röran framför Linköpings mål.
Det var lättnad i Malmöleden.
Så kom kallduschen fyra minuter in i andra halvlek.
Mimmi Larsson nick igen. 1-2.
Linköpings Mimmi Larsson jublar.Bild: PETTER ARVIDSON
Med de båda landslagsspelarna Caroline Seger och Anna Anvegård kvar på bänken från start efter sina skadeuppehåll var det mindre kraftfullt än vad som behövdes i en nervig upplösning..
Hailie Mace – Anam Imo ut - plockades in i ett försök att få anfallsfart efter en dryg timmas spel.
Med tjugo minuter kvar var det dags att chansa med Anvegård. Det hade så när gett utdelning direkt men Linköpings målvakt Emma Holmgren lyckades fotparera.
Dubbla hörnor och hårt hemmatryck.
Men Linköping reste sig och slog tillbaka. Mimmi Larsson fick läge och passade Lina Hurtig. 1-3 i den 73:e minuten.
I den 83:e minuten fick Sanne Troelsgaard till ett skott utanför straffområden som slank in under Holmgren. 2-3 och ett nytt hopp om Rosengårdspoäng i alla fall.
I den 88:e minuten kvitterade Anna Anvegård.
Och i den sista matchminuten av ordinarie tid missade Sanne Troelsgaard öppet mål.
Segermålet kom aldrig.
Nästa chans mot Vittsjö kommande helg.
Gå till toppen