Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Vi vill ha en kur och fler avgångar på dagarna

Ge oss en busskur och fler avgångar. Det skriver en grupp elever på Valdemarsro gymnasium i Malmö.Bild: Bengt Arvidson
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Vad hade du tyckt om att åka buss i dyngsura kläder i över en timme? Vi vill ha en busskur som håller oss torra så vi inte blir förkylda och sjuka.
På vår resväg genom Malmö ser vi många busskurer överallt på stan, men den busshållplats som vi använder till och från vår skola har ingen.
Malmö stads utbildningsförvaltning har valt att flytta ut vårt utbildningsprogram – administration, handel och varuhantering – från Värnhemsskolan mitt i stan till Valdemarsro gymnasium som ligger i utkanten av Malmö.
Vi är handelselever och behöver tillgång till affärer och köpcentrum för att klara vår utbildning. Vi behöver se hur det vi läser i böckerna används av affärer och företag i verkligheten. Om det regnar tvingas vi återigen stå i regn och blåst och vänta på bussen som kommer alldeles för sällan. Vår skolbuss, nummer 4 mot Bernstorp, går bara två gånger i timmen mitt på dagen.
Idag när vi skriver denna insändare så ösregnar det. Skolan är viktig och vi vill att Malmö stad och Skånetrafiken ska underlätta för oss elever att ta oss till och från skolan utan att bli genomblöta.
Vår önskan är att ansvariga inom Malmö ska sätta upp en busskur på hållplats Blåhakevägen samt att Skånetrafiken ökar antalet bussturer mitt på dagen så vi kan göra studiebesök i verkligheten.
Eleverna som går administration, handel och varuhanteringsprogrammet på Valdemarsro gymnasium
Gå till toppen