Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Han är ju inte vilken spelare som helst”

Spaniens förbundskapten Robert Moreno hade gärna haft stjärnan i startelvan mot Sverige. Men nu är han bara glad över att avstängde Sergio Ramos följde med laget till Stockholm. – Han är ju inte vilken spelare som helst, så det var viktigt för oss.

Sergio Ramos.Bild: Jessica Gow/TT
Besvikelsen efter Spaniens 1–1-möte med Norge finns fortfarande där. Det som grämer förbundskapten Robert Moreno allra mest är de byten som han valde att göra i slutskedet.
Beslut som resulterade i att matchen på Ullevål bara gav en poäng.
– På många sätt var det en bra match av oss, men jag kanske inte agerade som jag borde ha gjort. Jag tog ut defensiva spelare, och där kanske jag skulle ha tagit ut någon offensivare i stället, säger han på presskonferensens i Friends arenas inre.
– Nu blev det också oavgjort, vilket vi inte hade hoppats på men man lär sig av det man gör...
Missräkningen i Oslo, sett med spanska ögon, kom inte ensam för Moreno.
När Spanien hoppas på att säkra EM-platsen mot Sverige på Friends arena – en poäng räcker för att garantera mästerskapsspel nästa sommar – tvingas laget klara sig utan lagkaptenen, ledaren och stjärnan Sergio Ramos.
Den 33-årige Real Madrid-stjärnan är avstängd, efter att han sent i mötet med Norge varnades för tredje gången i kvalet.
– Det är tråkigt. Han har spelat 168 landskamper för Spanien och det är synd att han inte får göra sin 169:e. Han bidrar alltid mycket i spelet, spelar jämt på en oerhörd hög nivå och är en av de bästa spelarna i världen, säger Moreno.
– Men jag tror att han som kommer att spela i stället för honom kommer att göra en bra match, kanske till och med lika bra som Sergio brukar göra.
Med tanke på de ledaregenskaper som Ramos – som var med under landslagets träning på Friends arena – besitter är förbundskaptenen nöjd över att mittbacken ändå valde att följa med laget till Sverige för att var med under kvalsamlingens sista match.
– När någon spelare, på grund av skada eller avstängning, inte kan spela, då får de alltid möjligheten att åka hem men Sergio vill vara med laget. Han är ju inte vilken spelare som helst, så det är viktigt för oss, säger Robert Moreno.
Fakta

Spaniens EM-kval

1–1 Norge (borta). Målskytt: Saúl Ñíguez.

4–0 Färöarna (hemma). Målskyttar: Rodrigo 2, Paco Alcácer 2.

2–1 Rumänien (b). Målskyttar: Sergio Ramos, Paco Alcácer.

3–0 Sverige (h). Målskyttar: Sergio Ramos, Álvaro Morata, Mikel Oyarzabal.

4–1 Färöarna (b). Målskyttar: Sergio Ramos, Jésus Navas, José Gaya, självmål.

2–0 Malta (b): Målskyttar: Álvaro Morata 2.

2–1 Norge (h). Målskyttar: Rodrigo, Sergio Ramos.

Gå till toppen