Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två Malmökompositörer nominerade till musikpris

De skånska kompositörerna Staffan Storm och Tobias Broström har bägge möjlighet att vinna Musikförläggarnas pris när det delas ut i Stockholm i november. Kompositörerna är nominerade i varsin konstmusikprisklass.

Staffan Storm.Bild: Ingemar D Kristiansen
På måndagsmorgonen offentliggjordes årets nomineringar till Musikförläggarnas pris och de stora kategorierna kan ni läsa mer om här. I årets kompositör-klassen är Helsingborgsduon Smith & Tell nominerade och i de två mindre konstmusikpris-klasserna finns två skånska nomineringar.
Staffan Storm skriver inte bara musikrecensioner i Sydsvenskan, utan är även en välrenommerad kompositör. Nu är han nominerad i klassen ”Årets konstmusikpris – liten ensemble/kammarmusik” för verket ”Nachtseele”.
Kompositören Tobias Broström, tidigare Malmöbosatt och idag boende utanför Svedala, är nominerad för verket ”Nigredo – Dark Night of the Soul” i klassen ”Årets konstmusikpris – stor ensemble/opera”.
Vinnarna offentliggörs på Berns i Stockholm den 8 november.
Gå till toppen