Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Döms för sexuellt ofredande vid barnpassning

En 38-årig man döms för sexuellt ofredande. Som han gjorde sig skyldig till när han var barnvakt till en yngre släkting. Övergreppen pågick i 4,5 år. Flickan var bara 9 år första gången.

38-åringen döms till skyddstillsyn och måste genomgå ett sexualbrottsförebyggande program på Frivården. Flickan får också 50 000 kronor i skadestånd.
Övergreppen hann pågå i över fyra år innan hon slutligen berättade för kuratorn på sin skola hur hon under flera år blivit utsatt för övergrepp av sin vuxna släkting. Övergreppen skedde ungefär en gång i månaden, enligt tingsrättens dom.
Detta var vid tillfällen då flickan sov över hos sina släktingar – vid läggning eller väckning. Men också vid ett tillfälle då hon spelade datorspel.
Den 38-årige mannen erkänner ofredandena. Han berättar att det blev som en tvångshandling som han i början kände en kick av men i slutet bara självförakt och avsky.
Enligt tingsrätten har mannen ett stort behov av insatser för att komma till rätta med sitt beteende. Därför måste han gå i ett behandlingsprogram för sexualbrytare.
Gå till toppen