Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Heberlein (M) lämnar Lundapolitiken – flyttar till Malmö

Ann Heberlein, Lunds mest kryssade moderat, ska flytta till Malmö och lämnar därmed kommunfullmäktige i Lund.

”Som en outsider är det väldigt svårt att förstå hur det politiska spelet i kulisserna fungerar”, säger Ann Heberlein (M).Bild: Peter Frennesson
Heberlein valdes in i kommunfullmäktige förra året, när hon med 932 kryss blev den moderat som fick flest personröster i fullmäktigevalet.
Nyligen avsade hon sig uppdraget som ledamot i kultur- och fritidsnämnden. Nu står det klart att hon även lämnar kommunfullmäktige, eftersom hon ska flytta till Malmö vid årsskiftet.
– Att lämna Lund har jag funderat på länge. Jag vill flytta tillbaka till Malmö, jag vill flytta tillbaka till en storstad. Det är väl kanske framför allt min man som längtar tillbaka till en större stad, säger Ann Heberlein.
– Det är tråkigt att lämna fullmäktige, så klart. Jag har ju känt ett ansvar att försöka förvalta det förtroende jag fick på bästa sätt. Jag kan också säga att det politiska klimatet i Lund inte är helt enkelt att navigera i när man kommer utifrån.
Vad tänker du på då?
– Om man kommer som jag som en outsider är det väldigt svårt att förstå hur det politiska spelet i kulisserna fungerar. Men man kan väl säga att jag har lärt mig väldigt mycket.
Tänker du fortsätta ditt politiska engagemang i Malmöpolitiken?
– Det kan inte jag säga något om nu. Nu är vi mitt inne i en mandatperiod. Det finns tid att fundera på det, naturligtvis.
Läs också Heberlein lämnar kultur- och fritidsnämnden
Gå till toppen